Lofoty z výšky

O tom, že Lofoty jsou krásné a je to perfektní lokalita pro krajinářské fotografy, již asi nemusím nikoho přesvědčovat. Hluboké fjordy, přílivy a odlivy, které mění krajinu, rozlehlé páže, polární záře, dlouhé východy a západy slunce, výborné čerstvé ryby. To vše a mnoho dalšího si na Lofotech můžete užít. Dalším benefitem Lofot je relativně příjemná teplota v zimním období. Přestože jste za polárním kruhem, díky teplému Golfskému proudu, jsou zde průměrné denní teploty 3-5 °C a není třeba se obávat nějakých třeskutých mrazů.

Ale jaké to je, podívat se na Lofoty očima ptáků? Díky dnešní technice mohou i lidé vidět nové výhledy a perspektivy. Nám fotografům, či přesněji pilotům dronů, dávají zase jiné možnosti a jedinečné pohledy. Vylétnout s dronem a snažit se zachytit něco z té krásy, kterou můžeme ptákům závidět – to byl už delší dobu můj sen. Loňské Lofoty se mi splnil a mohu vám tak nabídnout pohled z výšky výběrem mých snímků.

I letos na podzim vyrazíme fotit na Lofoty, pokud chcete mrknout na podrobnosti můžete zde


Vše je foceno dronem Mavic Air. Na Lofotech většinou stále fouká, takže mě zajímalo jak se tento poměrně malý a lehký dron bude chovat ve větru. Pokud to stručně shrnu, má ve větru samozřejmě své limity, ale nemohu říct, že by sním byly nějaké výrazné problémy. Samozřejmě dron létal pouze ve slušném počasí.

 

VÝCHOD SLUNCE NAD REINEVÝCHOD SLUNCE NAD REINE

LOFOTY JAKO NA DLANILOFOTY JAKO NA DLANI

REINE OD MOŘEREINE OD MOŘE

PLÁŽ SKANGSANDEN V ZÁPADU SLUNCEPLÁŽ SKANGSANDEN V ZÁPADU SLUNCE

NAD MOŘEMNAD MOŘEM

PRVNÍ PAPRSKY NA FJORDECHPRVNÍ PAPRSKY NA FJORDECH

HAMNOYA Z VÝŠKYHAMNOYA Z VÝŠKY

NAD MOSTEMNAD MOSTEM

PŘI VÝCHODU SLUNCEPŘI VÝCHODU SLUNCE

SILNICE NA FREDVANGSILNICE NA FREDVANG


 

Kouknu na DALŠÍ ČLÁNKY